Igean bust vijfentwintigste afvalkrant

Print
Wommelgem - Bij de inwoners van alle 28 gemeenten die aangesloten zijn bij de intergemeentelijke vereniging Igean valt in de loop van deze week de nieuwste afvalkrant in de bus.

Nadat in het najaar van 2002 de eerste afvalkrant van Igean van de persen is gerold, is het de vijfentwintigste editie van het medium waarmee Igean de lezers wil informeren over het afvalbeleid in hun gemeente en hen wil aanzetten tot milieubewuster handelen.

Die boodschap mist zijn doel overigens niet, want in 2009 daalde de gemiddelde jaarlijkse opgehaalde hoeveelheid restafval per inwoner tot 125 kilogram. Daarmee doen de Igean-gemeenten nu al beter dan het streefcijfer van 150 kilogram dat de hogere overheid voor 2015 heeft bepaald.

Igean heeft zijn hoofdzetel in Wommelgem en is actief in volgende gemeenten: Aartselaar, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel.

JVdPo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio