Staking bij Looza

Staking bij Looza

Staking bij Looza

Print
De werknemers van fruitsappenfabrikant Looza in Borgloon hebben maandagmiddag het werk neergelegd. Ze vinden het voorstel van de directie, die het brugpensioen vanaf 58 jaar wil, te laag. Ook de nachtploeg gaat niet aan de slag.

Volgens ABVV-secretaris Nicole Houbrechts zijn de eisen van de werknemers bekend. "In plaats van 50 procent brugpensioen en een eenmalige brutopremie, willen ze 90 of 100 procent van het totale bedrag".

Hoewel vakbonden en de directie van plan zijn om woensdag opnieuw samen aan tafel te zitten, hebben de werknemers niet gewacht met staken. De acties zullen dan ook zeker tot na de vergadering worden voortgezet. Houbrechts stipt aan dat tegen die tijd het fruitsap in de silo's zuur zal zijn. "Dat kost de werkgever zo'n 30.000 euro", klinkt het, "Geld dat het bedrijf beter aan de mensen kan geven".

Looza wil 35 mensen op straat zetten. Het gaat om 26 arbeiders en 9 bedienden. De directie betreurt de actie maar gelooft dat er woensdag een constructief overleg zal plaatsvinden.

.

Nu in het nieuws