Het weerbericht voor Limburg

Update maandag 7 juni 21u

Dinsdag wordt een erg wisselvallige dag met een komen en gaan van onweerachtige buien. Er kunnen best stevige exemplaren tussenzitten met veel neerslag in korte tijd en soms zelfs een lading hagelsteentjes.

rweytjens_fr

Tussendoor is er ook af en toe ruimte voor de zon. De minima liggen rond 12°C en namiddag wordt het een graad of 21 bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Woensdag krijgen we eerder langdurige regenperioden in de plaats van buien te verduren. Ondanks de vele wolken en regen klimt de temperatuur toch naar zo'n 22°C. Tijdelijk komt er een matige zuidenwind te staan maar tegen de avond zal deze helemaal gaan liggen.

Donderdag wordt dan weer een wisselvallige dag met buien maar ook droge perioden. Er is dan opnieuw een verhoogde kans op onweer omdat we op de grens tussen koele lucht ten westen van ons en zeer warme lucht boven Duitsland terecht komen. De temperaturen lopen op naar maxima tussen 22 en 24°C.

Vrijdag blijft het overwegend droog, al kunnen er verspreid nog wel enkele buien vallen. We krijgen echter ook de zon te zien en de maxima komen weer in de buurt van 23°C uit. Er zal wel een matige zuidwestenwind waaien.

Zaterdag blijft het overwegend droog maar vrij koel met maxima net beneden 20°C.

Zondagochtend is het fris met minima rond 5°C, maar overdag wordt het dan weer iets warmer met maxima tot 21°C. Het blijft op de meeste plaatsen droog.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN