"Klachten over fraude tegen Rik Torfs"

Klachten over fraude tegen Rik Torfs

"Klachten over fraude tegen Rik Torfs"

Print
Het auditcomité van de KU Leuven zou een intern onderzoek voeren naar professor Kerkelijk Recht Rik Torfs. De nummer twee op de CD&V-senaatslijst zou in verband gebracht worden met verduistering van publieke middelen, wanbeheer en normvervaging. Dat meldt DeWereldMorgen.be.

De feiten kwamen aan het licht na klachten van enkele collega's. Eén feit draait volgens de redactie van de website, die naar eigen zeggen het dossier kon inkijken, rond valse facturen. Een andere klacht gaat over het veelvuldige gebruik van een kredietkaart voor privédoeleinden. Rik Torfs zou bovendien reiskosten dubbel hebben laten terugbetalen.

Volgens Rik Torfs is de audit beëindigd. "Er was een interne audit. Ik heb enkel een brief gehad met de mededeling dat die audit positief is afgerond."

“Wij geven geen commentaar naar buitenuit over interne audits”, laat waarnemend diensthoofd interne audit Seppe Deryckere weten. Ook Riet Biesmans, senior auditor van de KU Leuven die de ondervragingen deed in het kader van het onderzoek, weigert alle commentaar. "Wij geven nooit informatie over interne audits", klinkt het eveneens bij de woordvoerder van rector Mark Waer.

.

Nu in het nieuws