"LDD pleit voor uitdoofscenario voor België"

Print

LDD pleit voor uitdoofscenario voor België

De De Wever-hype zorgt ervoor dat LDD moeilijk zijn stempel kan drukken op de campagne. Sommigen vrezen zelfs dat de partij de kiesdrempel niet zal halen. De LDD-lijsttrekker in Antwerpen voor de Kamer, Rob Van de Velde, probeerde de lezers tijdens een chatsessie te overtuigen van het belang van een stem voor LDD.

Dit waren enkele vragen:

> Welke uitweg ziet LDD als de Franstaligen hervormingen blijven blokkeren en hoe wil u hen over de streep trekken?

Van de Velde: "Wanneer de blokkeringsminderheid aan Waalse kant onze Vlaamse groei blijft afremmen, zullen we het hard moeten spelen. Zonder België als het moet. Wij zijn voor een uitdoofscenario, waarbij jaarlijks de transfers worden afgebouwd."

> Vreest u voor een linkse coalitie na de verkiezingen?

"De olijfboom (CD&V, sp.a en GROEN!) die in de maak lijkt, zal veel water nodig hebben en weinig olijven opleveren. Hopelijk heeft de kiezer dit door en zullen de traditionele partijen hiervoor worden afgestraft."

> Wat hebt u tegen een belasting op vermogen?

"Onze fiscaliteit is vandaag een doolhof. Een vereenvoudiging van de fiscaliteit doorvoeren door het vlaktaks-systeem heeft als voordeel dat je ALLE inkomsten op termijn op dezelfde voet kan taxeren."

> Hoe kan u de kiezer garanderen dat u en uw partij resoluut tegen de graaicultuur ingaan? Uzelf en uw partij zijn ook al in opspraak gekomen.

"Politiek is geen fraaie sport en wij hebben gemerkt op het moment dat we piekten dat de angst tot verandering toenam. En dan wordt volop met modder gegooid. Maar wie met modder gooit, heeft wel vuile handen."

> Welke naam moet de partij krijgen als Jean-Marie Dedecker vertrekt als voorzitter?

"Lijst Van de Velde :-)"

Bekijk de planning van de overige chatsessies

Herlees de integrale chatsessie hier.

.

Nu in het nieuws