Veel Schotenaars in 't buitenland zondag

Print
Schoten - Nogal wat Schotenaars brengen de verkiezingsdag door in het buitenland. Dat blijkt uit de vele volmachten dat de dienst bevolking dezer dagen aflevert.
"Het juiste aantal houden we niet bij, maar het zijn er alleszins méér dan bij vorige verkiezingen", zegt diensthoofd bevolking Annick Van Cant. "Daar speelt uiteraard de zomerperiode in mee, maar ook het onverwachte van de verkiezingen. Daardoor hadden vele mensen hun vakantie al geboekt."

Donderdagavond kwamen er zoveel mensen naar de avondzitting van de dienst bevolking, dat die tot half acht openbleef in plaats van zeven uur. Toen kwamen er een 175 mensen een volmacht vragen.

Van Cant benadrukt dat men zich alleen voor een vakantie in het buitenland moet aanbieden in het gemeentehuis. "Voor andere volmachten zoals bij ziekte volstaat het het volmachtformulier te downloaden van onze site en dat zondag te laten aanbieden door de volmachtdrager, samen met het attest van de arts."

Annick Van Cant geeft overigens zelf ook een volmacht. "Want ik moet de hele dag, vanaf 7 uur, aanwezig zijn in het gemeentehuis om de verkiezingen te volgen, en kan dus niet weg."

voor het volmachtformulier: www.schoten.be

Boris Rousseeuw
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio