Food

Karnemelkaardappelen met affligemkaas, zachtgekookt ei, ui en bruine boter

Print

Karnemelkaardappelen met affligemkaas, zachtgekookt ei, ui en bruine boter

Ingrediënten :

800 g aardappelen (bintjes of polders), 4 sneden affligemkaas, 5 dl karnemelk, 4 eieren, 1 fijngesnipperde ui, 50 g natuurboter muskaatnoot, peper en zout.

Bereiding :

1 Je kan op twee manieren te werk gaan.

Ofwel kook je de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af, pureer ze en werk op met de karnemelk, peper, zout en muskaatnoot. Ofwel kook je de aardappelen een paar minuten in gezouten water, giet ze af en laat ze daarna verder garen in 6 dl karnemelk. Giet deze aardappelen niet af maar pureer als de patatten zacht zijn gekookt. Kruid dan met peper, zout en muskaatnoot. Deze tweede versie smaakt ietwat zuurder dan de eerste methode.

2 Kook de eieren gedurende 6 minuten in water. Giet af en houd apart.

3 Verdeel de puree over 4 diepe borden die zacht werden opgewarmd.

4 Leg op elk bergje puree een sneetje kaas. Schuif de borden gedurende 2 minuten onder de hete grill. Tot de kaas begint te smelten.

5 Laat de boter smelten in een pannetje op hoog vuur. Haal de pan van het vuur als de boter schuimend hazelnootbruin is geworden. Let op dat de boter niet verbrandt.

6 Strooi wat rauwe fijngehakte ui uit over de borden. Leg een gepeld zacht gekookt ei in elk bord.

7 Overgiet met de bruine gesmolten boter en serveer.

www.ambiance.be
NIET TE MISSEN