Verdachte opgepakt na grote politie-actie in Antwerpen

De Plantin en Moretuslei in Antwerpen is maandagochtend een hele tijd afgesloten geweest. De politie zocht naar enkele daders, die vermoedelijk net een inbraak bij het aanpalende bedrijf Shurgard hadden gepleegd.

ghouben

De agenten vermoedden dat de daders zich in de buurt verschanst hadden. De zoekactie concentreerde zich onder meer op het gebouw van het voormalige Fletcher-hotel.

Verdachte aangehouden

Een 35-jarige verdachte is gearresteerd. Twee inbrekers zijn nog voortvluchtig. Bij het begin van de ochtendspits, rond 8.30 uur werden de Plantin en Moretuslei en de aanpalende straten vrijgegeven.

Onze fotograaf was erbij vanaf het eerste moment: Bekijk het fotoalbum

De aanwezige politie heeft de hulp gekregen van het bijzondere bijstandsteam. Er werd ook een helikopter ingezet.

Gestolen politiemateriaal

De politie-actie startte rond 3 uur. Een verdachte werd door enkele mensen overmeesterd. Zij verscholen zich met de verdachte achter een rij geparkeerde wagens, omdat ze vreesden dat ze zouden beschoten worden vanuit het Fletcher-hotel.

De aangehouden verdachte droeg een kogelvrije vest die afkomstig was van de politiezone Brussel-hoofdstad-Elsene. Er werd ook nog ander gestolen politemateriaal gevonden.

Inval

De politie en het BBT deden eerst een inval in een pand dat toebehoort aan een joodse school. De verdachten werden daar niet aangetroffen.

Ook het Fletcherhotel werd helemaal gescreend. Er werden sporen aangetroffen van de daders, maar de daders zelf waren inmiddels verdwenen. In het belang van het onderzoek geeft het parket voorlopig geen verdere commentaar.

Peter De Meyer

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio