Mode

Zo maak je je outfit festivalklaar

Print

Zo maak je je outfit festivalklaar

Het Coachella-festival is traditioneel de aftrapper van het internationale festivalseizoen, en het is ook de drukst bezochte plaats door fashionista's en topmodellen. Ideaal dus om de festivaltrends van dit jaar te spotten.

Een trendy festivaloutfit zoeken is dit jaar erg gemakkelijk.

Ieder groot modehuis, en daardoor dus ook de kleinere of meer commerciële ketens, hebben een stoer zomeraanbod. Zo vind je bij Chloe, Sportmax en Loewe bijzonder veel safari- en militairgeïnspireerde outfits terug. Vooral de combatjackets zijn een must op de festivals. Door de vele zakjes kan je perfect je zonnebril, hoedje, handgel en zonnecrème wegbergen zonder dat je een onhandig buidelzakje moet meesleuren.

Ook shorts zijn dit jaar hipper dan ooit. Vergeet korte rokjes of jeansbroeken, de korte shortjes zijn helemaal hip. Gecombineerd met kniehoge sokken geven ze meteen een Vivienne Westwood-uitstraling aan je outfit. Bang voor een regenachtige dag? De shorts zijn ook perfect combineerbaar met een parka.

Zorg voor een juiste combinatie van basisstukken en opvallende items, anders krijg je al snel een clownesk-effect. Ga bij het shoppen dus best voor bloemige jurken, prints, hip zwemgoed, combatboots en bijhorend jasje, korte shorts en vermijd kant en te opzichtig ondergoed.

NIET TE MISSEN