Het weerbericht voor Limburg

Update maandag 7 juni 6u30

Vanochtend trekken er eerst nog veel lage wolken over Limburg, maar het is wel overal droog. Later verschijnen er opklaringen en wordt het nog vrij zacht met maxima rond 22°C. Een enkele bui is niet helemaal uitgesloten maar op de meeste plaatsen blijft het droog.

De eerst nog matige westenwind valt tegen de avond helemaal weg.

Dinsdag wordt dan weer een erg wisselvallige dag met een komen en gaan van onweerachtige buien. Tussendoor is er ook af en toe ruimte voor de zon. De minima liggen rond 12°C en namiddag wordt het opnieuw een graad of 22 bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Ook woensdag houden we het niet droog. Droge en regenachtige perioden wisselen mekaar af en de temperaturen lopen weer op naar 22 a 23°C. Tijdelijk komt er een matige zuidenwind te staan maar tegen de avond zal deze helemaal gaan liggen.

De wisselvalligheid houden we dan ook op donderdag vast met zelfs weer verhoogde onweerskansen omdat we op de grens tussen koele lucht ten westen van ons en zeer zarme lucht in het oosten terecht komen. Het wordt dan ook weer wat warmer met maxima tussen 24 en 26°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN