De geheimen van poseren ontsluierd

De kersttijd betekent steevast, en spijtig genoeg, de herintrede van allerlei amateurfotografen in je familie. Een kiekje hier een flash daar, en voor je het weet sta je afgrijselijk op de meeste foto's. Wij proberen samen met jou die genante foto's te vermijden en zetten enkele tips op een rij om te leren poseren als een echte VIP!

mgeysmans

Bekijk de foto's van beroemdheden en probeer hun poses na te doen. Hou daarbij één gouden regel in gedachte: poseer nooit frontaal voor een foto. Je lichaam lijkt dan namelijk sneller zwaarder gebouwd, en de lichtinval verspreidt zich niet evenredig waardoor je soms een fictieve snor of haargroei creëert.

Draai daarentegen drie kwart van je lichaam, maar blijf daarbij naar de camera gericht. Zet één voet vooruit om je benen slanker te laten lijken, en hou je hoofd schuin. Zo wordt het licht verzameld op je jukbeenderen, waardoor deze strakker lijken.

Onderkin alarm

Niets zo vreselijk als een onderkin op de foto. Duw je tong bij het poseren daarom tegen je gehemelte en druk je kin naar voren en een tikje omlaag. Zo creëer je de perfecte houding om je gezicht heerlijk flatterend op beeld te laten vastleggen.

Cheese

Lachend op een foto staan fleurt je gelaat op, en zorgt voor een leuker voorkomen. Let echter wel op, dat je geen 'cheese' smile produceert, waarbij men al je tanden en je keelholte ziet. Ga daarentegen voor het tuitglimlachje door zachtjes glimlachend 'prune' te zeggen.

Spiegel

Neem de tijd om jezelf grondig te bekijken in je nieuwe feestoutfit. Welke lichaamsdelen wil je benadrukken en welke juist verdoezelen? Neem verschillende poses aan om te zien wanneer je er het beste uitziet, en onthoud deze houding. Bij de volgende zatte oom met fotocamera weet jij nu perfect hoe je moet gaan staan om er fabelachtig uit te zien.

NIET TE MISSEN