Crèmes voor een heviger vrouwelijk orgasme

Het vrouwelijke orgasme is niet meer weg te denken uit de media. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat we niet tevreden zijn in bed, en maar zelden tot een hoogtepunt komen. De farmaceutische markt speelt daar nu handig op in door allerlei nieuwe pillen, crèmes, en pleisters op de markt te brengen voor een beter vrouwelijk orgasme.

mgeysmans

De libidobevorderende pil moet het nieuwe wondermiddel worden voor de 'female dysfunction', het vrouwelijke disfunctioneren. Het stimuleert onze hersenfuncties die zorgen voor het seksuele genot, en maken meer testosteron aan.

Procter & Gamble lanceerde alvast de 'Intrinsa', een pleister zo groot als een appel, die onder de navel wordt geplakt. Ook hij zorgt voor een boel bijkomend testosteron, die via de huid aan het bloed wordt afgegeven. Vrouwen zouden meer zin in seks krijgen, en er ook meer voldoening uit halen.

Sommige 'dokters' gaan zelfs zo ver om collageen, of lichaamsvet in de G-plek in te spuiten, waardoor het gebied groter en hoger wordt en dus makkelijker te stimuleren valt. In Groot-Brittannië is de ingreep alvast erg populair. "Ik heb meerdere orgasmen elke keer we vrijen. De eerste keer werd ik zelfs weggeveegd", vertelde een patiënte tegen de Daily Mail. De ingreep kost zo'n 1000 euro en zou 4 maanden voor extra genot zorgen.

Toch is het volgens seksuologen allemaal niet zo simpel. "Zalfjes en pillen gaan er misschien voor zorgen dat je gemakkelijker klaarkomt. We brengen het lichaam in orde met die pil, is de redenering, dus de rest zal wel volgen. Maar zo eenvoudig is het niet. Het is de vrouw zelf die de knop moet omdraaien en moet toelaten om te genieten van seks", vertelt seksuologe Mieke Mievis tegen Elle.

"Het helpt niet om alleen de lichamelijke functies in orde te brengen, als je niet aan de basis eronder sleutelt. De emotionele en psychologische gevolgen van deze middeltjes hangen ook samen met de manier waarop je ze gebruikt in een relatie", besluit seksuologe An De Lamper.

NIET TE MISSEN