Adem jezelf nieuw leven in

Opgekropte emoties zorgen voor een afgeblokt en geremd gevoel. Het slorpt massa's energie op, en maakt ons ongelukkig. Via de nieuwste ademhalingssessies kan je jezelf bevrijden van deze emotionele ballast en terug gezond en gelukkig door het leven stappen.

mgeysmans

Rebirthing noemt het kind, en simpel gezegd leert het je terug ademhalen. "Ademen is leven, is voelen. Openstaan voor het leven gaat gepaard met een diepe, onbelemmerde ademhaling. Doorheen ons opvoedingsproces botsen we op allerlei taboes rond emoties en gevoelens. Elke emotie die niet geuit wordt, veroorzaakt spierspanning in het lichaam", legt ademhalingscoach en lichaamstherapeut Rob Hermans uit.

Hoe minder vrije energie er in ons lichaam circuleert, des te geremder en oppervlakkig wordt onze ademhaling. Al deze emotionele stress zorgt voor een verminderde gezondheid en een ongelukkig gevoel. Tijdens een rebirthing sessie dwing je je lichaam tot rust te komen door je ademhaling te controleren. "Je ademt zonder pauzemomenten, waardoor er enorm veel energie vrijkomt. Je voelt je terug speels, en gespannen lichaamsgebieden ontspannen sneller", bevestig Hermans in Goed Gevoel.

Rebirthing bestaat naast een ademhalingssessie ook uit allerlei diepgaande massages om de spanning te deblokkeren. Samen met je therapeut onderzoek je je eigen gevoelens, en probeer je ze te interpreteren. Dat kan soms leiden tot confronterende situaties, waarbij je je bewust wordt van niet gekende woedegevoelens.

"Wie voor rebirthing kiest, wil niet langer energie verspillen aan het onderdrukken van gevoelens. Je kiest voor vol leven in plaats van overleven. Je verlaat het nauwe script en herontdekt de onbeperkte groeimogelijkheden die het leven je biedt", besluit Hermans.

Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website van Rob Hermans.

NIET TE MISSEN