Flirt met skileraar hoort erbij

Wat hoort er allemaal bij wintersport? De meeste vakantiegangers denken aan veel sneeuw, hagelwitte hellingen, tochtjes met de skilift, afdalingen onder een blauwe hemel met een stralende zon, de après-ski en feestelijke avonden met mogelijk ook nog een romance of een ‘gezellig samenzijn’ met die aantrekkelijke, viriel ogende skileraar, waarop meisjes en vrouwen zo’n beetje verliefd op zijn geworden.

mgeysmans

Het plaatje klopt helemaal, volgens een enquête over het winteronderzoek van de ‘Europeesche Verzekeringen’. En inderdaad, veertien procent van de ondervraagden flirt met de skileraar of voelt zich tot hem of haar aangetrokken. Als dit laatste het geval is, wordt in de skilift ook vaker met de instructeur (m/v) geflirt. Verwonderlijk genoeg komt voor de meeste toeristen in de ski-oorden de ‘sport’ niet op de eerste plaats: met 71 procent zoeken de meesten vooral de ‘gezelligheid’, daarna pas komt het sportieve gebeuren met 67 procent. Op een goede derde plaats volgen natuurschoon en de romantische sneeuwlandschappen.

De helft van de mensen die gaan skiën, doet op voorhand aan wat sport om voorbereid en fit genoeg de bergen in te kunnen. Een kleine vier op honderd doen voorafgaandelijk interactieve computerspelletjes.

Slechte sneeuw

Gevraagd naar hun eventuele ergernissen noemen de meesten ‘onverantwoord gedrag op de piste’. Ergernis nummer twee is ‘weinig of slechte sneeuw’. Te drukke pistes zijn ook niet geliefd. Skiërs zeulen ook heel wat mee de piste op. Bijna negen van de tien nemen hun telefoontje mee, driekwart van hen uit veiligheidsoverwegingen. Ruim acht van de tien nemen ook geld mee en in hun ski-jack zitten praktisch altijd camera’s, zonnebrandcrème en een muziekapparaatje.

NIET TE MISSEN