Celebs

Perez Hilton noemt Miss Californië "domme bitch"

Print
Perez Hilton, de bekendste internetblogger van Hollywood, en Miss Californië Carrie Prejean zijn geen vrienden meer. Hilton noemde haar een "domme bitch" nadat ze volgens hem een fout antwoord gaf op een vraag over het homohuwelijk. Miss Noord-Carolina Kristen Dalton werd uiteindelijk Miss USA.

Tijdens de verkiezing van Miss USA moesten de kandidaten vragen van de juryleden beantwoorden. Carrie Prejean kreeg een vraag van Perez Hilton, die zelf achter gelijke rechten voor holebi's staat: "Moet elke staat homohuwelijken toestaan. Waarom of waarom niet?"

'Slechtste antwoord ooit'

Miss Californië begon goed. "Ik vind het geweldig dat Amerikanen kunnen kiezen voor het ene of het andere", ging Prejean van start. "Maar weet je wat, in mijn land en in mijn familie geloven we dat het huwelijk iets is tussen een man en een vrouw, no offence."

Het publiek reageerde met luid boegeroep en ook Perez Hilton's gezicht sprak boekdelen. Volgens de blogger was haar reactie "het slechtste antwoord in de geschiedenis van de Missverkiezingen". Op zijn ging hij nog een stapje verder: “Ze is niet verloren omdat ze niet in het homohuwelijk gelooft, ze is verloren omdat ze een domme bitch is!"

Prejean werd uiteindelijk eerste eredame. De titel van Miss USA ging naar Miss Noord-Carolina Kristen Dalton (foto rechts)

NIET TE MISSEN