Ex doet boekje open over bedrog Ignace Crombé

Met 'Dagboek van een bedrogen vrouw' schreef Miriam Jacques de mediasoap rond haar scheiding definitief van zich af. Haar breuk met Ignace Crombé had meer dan een jaar centraal gestaan in dag– en weekbladen. Maar de pijn loerde al veel vroeger om de hoek.

wverhaert

Sinds 13 oktober 2006 hield Miriam brieven, e-mails, gesprekken, krabbels, post-itjes, sms'jes, interviews en haar uitpuilende agenda nauwkeurig bij. Bijna iedere avond vertrouwde ze haar diepste verdriet, haar ervaringen en gevoelens toe aan haar laptop.

Pijn en verdriet

Haar dagboek was in die dagen haar beste vriend. Want ondanks de vele vrienden stond ze lange tijd alleen met haar pijn en verdriet. Ze bleef hoe dan ook hopen om haar huwelijk te redden, haar gezin bij elkaar te houden en de misstappen van haar man te vergeven. Tevergeefs, zo bleek later.

Het boek is een verzameling van emoties: hartzeer, boosheid, vergevingsgezindheid en naïviteit komen uitgebreid aan bod. Maar wie denkt dat Miriam, nu ze gescheiden is, een verbitterde vrouw is geworden, heeft het mis. Haar echtscheiding raakt stilaan verwerkt en ze durft zelfs weer in een toekomst te geloven. "Ik hoop dat ik snel een echte love of my life vind", luidt het.

NIET TE MISSEN