"Vijfjarigen moeten alles weten over masturbatie"

Vijfjarigen moeten alles weten over masturbatie

Seks & Relaties

"Vijfjarigen moeten alles weten over masturbatie"

Print
Vijfjarigen moeten door hun ouders en hun school ingelicht worden over masturbatie. Op hun twaalfde is het tijd om de weetjes over abortus te vertellen. Dat beweert de VN-organisatie voor onderwijs Unesco althans. Volgens hen zou de seksuele voorlichting en de ontwikkeling van kinderen tot jong volwassenen veel beter verlopen wanneer ze op jonge leeftijd de waarheid leren.

"Het kan geen kwaad vijfjarigen te vertellen dat ze geslachtsdelen hebben en dat het een prettig gevoel geeft als ze deze zelf aanraken. Het is niet schadelijk, maar wel iets dat in een privéomgeving thuishoort. Twaalfjarigen moeten dan weer weten wat abortus is, waarom het soms nuttig kan zijn en of het wettelijk is", aldus Unesco.

Sommige specialisten reageren geschokt op het advies van Unesco. Volgens hen verstoort het de spontane ontwikkeling van het kind en zorgt de gevoeligheid van de onderwerpen voor een schok bij kinderen. Anderen zien in de vroegtijdige voorlichting dan weer een uitstekend redmiddel tegen tienerzwangerschappen.

NIET TE MISSEN