Mannen liegen dubbel zo vaak als vrouwen

Mannen liegen dubbel zo vaak als vrouwen

Seks & Relaties

Mannen liegen dubbel zo vaak als vrouwen

Print
Mannen zijn doortrapte leugenaars, Nick Lowe wist het en maakte er een prachtige song over. Een kleine peiling in Groot-Brittannië toont dat ze inderdaad dubbel zo vaak liegen als vrouwen.

Mannen liegen zes keer per dag, vrouwen drie keer. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.000 Britten door de filmmaatschappij 20th Century Fox naar aanleiding van de release van de show 'Lie To Me' op DVD.

Voor mannen komen de onderzoekers op 2.184 leugens per jaar en 126.672 in een gemiddeld leven. De dames zijn met 1.092 leugens per jaar en een kleine 70.000 in een heel leven heel wat "eerlijker".

"All Men, All Men are liars their words ain’t worth no more than worn out tires..." zingt Nick Lowe en het klopt dus, hun woorden zijn niet meer waard dan oude autobanden.

Volgens The Herald liegen mannen het vaakst over hun drankgebruik en waarom ze hun gsm niet opnamen. Vrouwen verdraaien de waarheid over hun aankopen. De topreden om te liegen is voor mannen en vrouwen dezelfde. Leugens dienen vooral de ander ervan te verzekeren dat het goed met hen gaat.

Uw kont in die broek?

De drie leugens die het vaakst door mannen verteld worden:
"Het gaat goed met me, er is echt niets aan de hand",
"Dit wordt mijn laatste biertje"
en op drie het hilarische "Nee, die broek maakt je kont niet dik" - tot song verheven door Hugo Matthysen en de Clement Peerens Explosition.

Niet zo duur

Als de dames liegen zeggen ze:
"Het gaat goed met me",
"Dit is niet nieuw, ik heb het al jaren"
"Het was niet zo duur". Dat is volgens ons nog onontgonnen materiaal voor songschrijvers.

NIET TE MISSEN