Helft van singles dook na eerste date al eens het bed in

De beleefde zoen op de wang is out. Na een eerste date wordt tegenwoordig 70 procent van de singles intiem. Dat gaat van tongkussen over friemelen tot seks tout court. Volgens een enquête van een Nederlandse datingsite is de helft van de ondervraagden na een eerste date al tot de ultieme actie over gegaan.

ghouben

Uit de peiling van Singlessite.nl blijkt bovendien dat de moderne singles het niet zo nauw nemen met veilig vrijen. Van de 400 ondervraagden had maar "een deel altijd condooms op zak" bij een date.

Niet de bedoeling...

Ook blijkt dat het blijkbaar losbandige gedrag niet vooraf gepland is. Amper 5 procent gaat op de afspraak af met het vaste voornemen de koffer in te duiken. De helft beweert niets voor te nemen. Ongeveer 13 procent gaat graag al eens stapje verder, om te weten welk vlees men in de kuip heeft, maar wil absoluut nog geen seks de eerste keer.

Maar toch leuk...

De helft van de ondervraagden heeft toch al eens seks gehad bij een eerste geslaagde date. In 17 procent van de eerste dates gaan de koppels aan het friemelen, in evenveel gevallen gaan ze naar de woning van een van beiden en duiken het bed in. Een traditionele kus op de wang is de afsluiter in amper 27 procent van de gevallen.

MEER OVER Fit & Gezond