Mannen sterven sneller aan kanker door ontkenning

Mannen sterven sneller aan kanker door ontkenning

Seks & Relaties

Mannen sterven sneller aan kanker door ontkenning

Print
Mannen hebben 70% meer kans om aan de gevolgen van kanker te sterven dan vrouwen. Tot die conclusie kwamen professoren na het bekijken van de Britse bevolkingscijfers.

Met het onderzoek wilden de professoren achterhalen of een bevolkingsgroep meer kans had om te sterven aan de gevolgen van een veel voorkomende kanker. Mannen bleken 70% meer kans te hebben, op uitzondering van borstkanker, dan vrouwen om uiteindelijk te sterven. Vooral de ongezonde leefstijl en de ontkenning van de symptomen door veel mannen zou het sterftecijfer drastisch verhogen.

"Mannen weigeren hun ongezondere levensstijl aan te passen. Ook gaan ze minder snel naar de dokter en een late diagnose maakt het moeilijker kanker te overwinnen. Nog altijd hebben mannen niet door dat roken, overmatig gewicht rond het middel, teveel alcohol en slechte eetgewoonten het risico op kanker sterk vergroten. Heel wat sterfgevallen zouden vermeden kunnen worden door de levensstijl aan te passen", besluit hoofdonderzoeker David Forman.

NIET TE MISSEN