Waarom snel gaan niet altijd even verstandig is

Seks na een eerste afspraakje vinden veel niet meer dan normaal en one night stands horen er nu eenmaal bij. Sommigen kijken echter vanaf de zijlijn toe en vragen zich af hoe we tot dergelijke individuën zijn kunnen evolueren. Waarom doen we niet gewoon wat langzamer aan?

mgeysmans

Volgens seksuologen heeft het 'snelheidssyndroom' altijd al bestaan. We willen het allemaal en zo snel mogelijk. De passie en hartstocht van een nieuwe relatie spreken ons aan, maar na een tijdje merken we opeens alle problemen op, en verdwijnt de liefde snel. Daarom blijven we maar van de ene naar de andere lopen. Het belangrijkste is dan ook eerst elkaar grondig te leren kennen, en ook zijn gebreken te leren accepteren.

Sommige vrouwen wijden hun korte relaties dan weer aan een nijpende bindingsangst. Bindingsangst is echter niet hetzelfde als angst hebben om zich aan iemand te binden. Mensen met bindingsangst hebben vaak wel langere relaties, maar ze gaan die aan met mannen waar ze geen toekomst mee zien. Hierdoor voelen ze zichzelf niet verplicht om 'gelukkig' te zijn. Anderen stellen dan weer extreem veel eisen aan hun mogelijke partners, waardoor niemand echt goed genoeg is.

MEER OVER Fit & Gezond