Wat vertelt je lievelingskleur over jezelf?

Rood, blauw, zwart, ... iedereen heeft wel een bepaalde kleurvoorkeur als het op zijn kledij aankomt. En ook in huis zie je bepaalde kleurcombinaties steevast terugkomen. Maar wat betekenen al die kleuren nu eigenlijk en zeggen ze iets over je persoonlijkheid?

mgeysmans

Blauwe kledij wordt meestal gedragen door mensen die duidelijkheid en accuraatheid op prijs stellen. Ze willen alles vlot laten verlopen, en proberen steeds met een open gemoet dingen te bekijken. Stress-situaties kunnen echter danig roet in het eten strooien, en van de optimist een ware doemdenker maken.

Mensen die vaak groen dragen zijn erg liefdevolle personen. Ze geven iedereen graag een beetje van hun liefde, of het nu gaat over dieren, dingen, collega's of vrienden. Wanneer je echter niet geliefd bent bij deze persoon kan je best zo ver mogelijk uit de weg blijven.

Rode kledij duidt vaak op pittige vrouwen, die passioneel zijn en bedelen naar complimentjes. Ze willen graag hun steentje bijdragen, maar moeten daar dan wel voldoende voor geprezen worden.

Paarse types zijn echte romantici. Ze dromen van de prins op het witte paard, en houden van luxe en spannende flirts.

MEER OVER Fit & Gezond