Babyfoto in portefeuille raakt gevoelige snaar

Babyfoto in portefeuille raakt gevoelige snaar

Seks & Relaties

Babyfoto in portefeuille raakt gevoelige snaar

Print
Wie zijn portefeuille kwijtraakt is die bijna steeds voorgoed kwijt. Behalve als hij of zij er een babyfoto heeft inzitten. Dergelijke vrolijke kiekjes raakt bij de vinder namelijk al snel een gevoelige snaar, en tovert hem of haar om tot een 'eerlijke vinder'. Dat blijkt uit een Schots onderzoek.

Schotse psychologen legden opzettelijk 240 portefeuilles verloren in het Schotse Edinburgh. In enkele portefeuilles stak een foto van een baby, in anderen een foto van een hondje, een gezinnetje een ouder koppel, of papieren van liefdadigheidsinstellingen. Andere portefeuilles waren helemaal leeg.

De portefeuilles met babyfoto bleken de meeste gevoelens bij de vinders los te weken. Van de gevonden babyfoto-portefeuilles werd ruim 88 procent teruggebracht. Foto's van jonge hondjes volgden de baby's met 53% teruggebrachte portefeuilles. Foto's van een gezinnetje deden bij 48% van de vinders eerlijke gevoelens opborrelen. Een ouder koppel in je portefeuille deed de kans op teruggave van de geldbeugel met 28% verhogen.

Opvallend was dat 'lege' portefeuilles in 5 op de 6 gevallen helemaal niet werden teruggebracht.

NIET TE MISSEN