Russen betalen prostituees om te praten

Russische prostituees klagen niet over de huidige economische crisis. Ondanks de financiële malaise verdienen ze nog steeds aardig wat en zijn er meer dan honderdduizenden dames van het plezier aan het werk. Toch merken ze een verschil bij hun klanten. Mannen komen niet langer bij hen aankloppen voor een robbertje vrijen, maar voor een goed gesprek.

mgeysmans

Steeds meer prostituees worden tientallen euro's per uur betaald, niet om de man seksueel te bevredigen, als wel om te luisteren naar hun problemen op werk. "Ze vragen steeds vaker een schouder om op te huilen. Ze zijn bang hun job te verliezen en willen hun verhaal kwijt", vertelt één van de prostituees.

Volgens de seksexperte Tracey Cox is de huidige trend niet meer dan normaal. "Wat mannen verdienen is in Rusland zeer belangrijk, ze identificeren zichzelf met hun salaris. Doordat hun salaris deze tijden zakt, verdwijnt ook het libido. Stress is nefast voor hun seksdrive. Enkel bij een prostituee kunnen ze dan terecht, ze wordt immers betaald om niet te oordelen over wat de andere vraagt."

MEER OVER Fit & Gezond