Hetero vrouwen raken wel opgewonden van lesbische seks

Hetero vrouwen raken wel opgewonden van lesbische seks en naakte vrouwen, ook al geven ze het zelf niet toe. Dat beweert de Canadese psychologe Meredith Chivers, verbonden aan de Universiteit van Queen's Kingston.

mgeysmans

Chivers onderzocht de seksuele opwinding bij zowel vrouwen als mannen op een objectieve en subjectieve wijze. Tijdens de subjectieve beoordeling moesten de proefpersonen zelf aangeven hoe opgewonden ze raakten van enkele expliciete beelden. Bij de objectieve metingen werden de geslachtsdelen verbonden aan meetinstrumenten, waarna de genitale bloedstroming (bij vrouwen) en de zwelling (bij mannen) gemeten werd.

Hetero mannen reageerden zowel objectief als subjectief gelijkaardig. Ze raakten erg opgewonden van seks tussen twee vrouwen, een naakte vrouw die aan het fitnessen was en van heteroseks. Seks tussen mannen deed hen niets. Bij homomannen was het net omgekeerd. Tijdens de subjectieve beoordeling van hun opgewondenheid gaven ze telkens een erg goede benadering aan, die overeenkwam met de objectieve waarnemingen.

Hetero vrouwen waren daarentegen erg ontkennend tijdens de subjectieve beoordeling. Zo gaven ze aan niet opgewonden te raken van seks tussen vrouwen, en een naakte vrouw. Lesbische vrouwen gaven dan weer te kennen enkel opgewonden te raken door deze soorten seks, en niets te voelen wanneer ze heteroseks zagen.

De objectieve meting gaf echter zeer andere resultaten. Zo reageerden hetero vrouwen erg hevig op lesbische vrouwen, maar ze waren ook meer opgewonden van een naakte vrouw dan van een naakte man. Lesbische vrouwen raakten bovendien ook erg opgewonden van heteroseks en naakte mannen.

MEER OVER Fit & Gezond