Belg verhuist niet voor zijn droomjob

7 op de 10 Belgen willen best meer dan een uur onderweg zijn van en naar hun droomjob. We vinden het dus duidelijk niet erg om ver van huis te werken, in tegenstelling tot veel van onze Europese collega's. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone waar meer dan 31.000 Europeanen aan deelnamen.

ssimons

In een klein land als België zijn jobzoekers veel minder geneigd om te verhuizen voor hun werk, dat bevestigen de resultaten van een onderzoek van StepStone. De meerderheid van de Belgen vindt het niet erg om meer dan een uur per dag onderweg te zijn van en naar hun werk. Heel wat Belgische werknemers (28%) zijn zelfs bereid om elke dag meer dan twee uur te pendelen voor een interessante job. In andere Europese landen liggen deze cijfers veel lager.

Opvallende verschillen

De verschillen met andere Europese landen zijn opvallend. Zo wil meer dan de helft van de Nederlanders niet meer dan een uur per dag onderweg zijn. Ook de Zweden en de Duitsers zien een lange reis naar het werk niet zitten. De Belgen zijn veruit de grootste pendelaars; de Noren komen op de tweede plaats. 6 op de 10 Noren vinden het namelijk niet erg om langer dan een uur onderweg te zijn.

Een overzicht van de resultaten vindt u op www.stepstone.be/verhuizen

MEER OVER Fit & Gezond