Een nieuwe jij in twee dagen

Een nieuwe jij in twee dagen

Seks & Relaties

Een nieuwe jij in twee dagen

Print
48 uur, zoveel tijd is er nodig om jezelf te veranderen in een volledig nieuwe persoon. Via 7 simpele stappen kan je jezelf omtoveren tot diegene die je altijd al wou zijn. Dat beweert althans lifecoach Linda Field. Wij zetten haar stappenplan voor jou op een rijtje.

De eerste stap ligt volledig bij jezelf. Jij moet de kracht vinden om te veranderen en achter je beslissing te staan. Sta er daarom bij stil wat zelfvertrouwen precies voor jou inhoudt. Wanneer voel je je zelfzeker, en wat gebeurt er met je als je kritiek krijgt? Hoe voel je je als je op je best bent, en je zonder angst of twijfels door het leven stapt? Probeer deze gevoelens te visualiseren, zodat het duidelijker wordt welke veranderingen volgens jou nodig zijn.

Geluk

Ken jezelf is een belangrijke tweede stap. Je mag je geluk niet laten afhangen van iemand anders. Weet wat je waard bent, en hou daaraan vast. Een complimentje van iemand anders is leuk, maar als je er je hele vertrouwen op baseert, zal kritiek eens zo hard aankomen.

Geloof in jezelf en geef je negatieve gevoelens en gedachten een plaatsje. Vergeet niet dat het enkel om je eigen denkbeelden gaat, hersenschimmen die niet noodzakelijk waar zijn. Pep jezelf op, en je zult zien dat je meteen een ander mens bent. Je lacht anders, voelt je gelukkiger, loopt anders en straalt pure energie uit.

Neem actie

Als je jezelf er eenmaal van overtuigd hebt dat je je doelen kan bereiken, moet je er ook voor gaan. Laat het niet aanslepen, en denk zeker niet: ik doe dat wel een andere keer. Deze mentaliteit zal je op termijn terug slechter doen voelen, en je opnieuw het gevoel geven een mislukkeling te zijn.

Hou van het leven zoals het is. Geniet van de dingen die je gelukkig maken. Verse bloemen, een ijsje of een leuk gedicht kunnen echte vreugdebronnen zijn. Denk daarom na wat jou gelukkig maakt, en geniet er met volle teugen van.

Zie jezelf als een winnaar. Winnaars zeggen constant tegen zichzelf: dat heb je goed gedaan, dankzij jouw kunde heb je dit of dat bereikt. Dergelijke denkwijze helpt je assertiever te worden, en in jezelf te geloven.

Realistisch

Wees positief maar blijf realistisch. Het heeft geen nut om te zeggen dat je je goed voelt als dat niet zo is. Bekijk het leven met een neutrale, realistische blik. Wanneer je positief kan zijn in negatieve situaties zal je meer energie krijgen en je meer geborgen voelen.

NIET TE MISSEN