Het ABC van vreemdgaan

Vreemdgaan is iets van alle tijden, maar blijft voor velen ondoorgrondelijk. Waarom bedroog hij mij? En waarom koos die vrouw ervoor zijn minnares te worden? Clara Voigt interviewde voor haar boek 'Ik hou van uw man' 14 vrouwen met een geheime liefdesrelatie. Zij vertelt ons waarom vrouwen zichzelf bombarderen tot 'de minnares van'.

mgeysmans

"Het is vaak domme pech", vertelt Voigt. "Je kan nu eenmaal niet zomaar kiezen op wie je verliefd wordt." Toch zijn er ook vrouwen die kicken op de spanning en het avontuur of net bindingsangst hebben en dus maar wat losse scharrels zoeken. Ze hebben de passionele seks zonder de verplichtingen en het verlies aan vrijheid.

Schuldig

Minnaressen voelen zich bijna altijd schuldig. Soms spelen de schuldgevoelens al in het begin van de relatie op, soms duurt het een paar maanden, maar op een gegeven moment vragen alle vrouwen zich af waar ze mee bezig zijn, en wie ze allemaal kwetsen. Toch is het niet allemaal zo simpel stop te zetten. "Veel vrouwen leven op een wolk en willen, ondanks de schuldgevoelens, niet zomaar hun droomwereld opgeven."

Volgens Voigt is iedere vrouw een potentiële minnares. "Alle types zijn er kwetsbaar voor. Het zijn niet enkel de vrouwen die losbandig leven, die een geheime liefdesrelatie hebben. Bovendien is een vroegere minnares even gekwetst als haar man haar bedriegt als elke andere vrouw."

NIET TE MISSEN