Tover je man om tot de ideale bedpartner

Seks is niet altijd even simpel, en vaak lijkt je partner gewoon niet te begrijpen wat je nu precies wil. De beste remedie is daarom zelf de touwtjes in handen te nemen, en je man om te toveren in een ideale bedpartner. Wij zetten je alvast op weg met enkele praktische tips.

1) Zie jezelf als een opbouwende coach. Afbrekende kritiek heeft nog nooit iemand geholpen. Juich hem daarom toe met positieve opmerkingen en aanwijzingen wat jij leuk vindt. Laat hem horen hoe goed hij bezig is in plaats van een waslijst aan fouten boven te halen.

2) Is je man een trage leerling? Geen paniek. Toon hem wat jij opwindend of leuk vindt. "Neem zelf het initiatief. Heeft hij nog niet begrepen wat je lekker vindt? Neem dan zijn handen vast en toon het hem, of doe het gewoon zelf, dat is vaak nog opwindend ook", vertelt sekstherapeute Karen Peger in Evita.

3) Er is niets beters voor je seksleven dan wat avontuur. Daag je partner daarom uit om het eens op een ander moment van de dag te doen, of op een andere plaats. Dankzij deze afwisseling verandert de seks niet in een routine, en blijven jullie allebei alerter voor elkaars pleziertjes.

4) Praat niet nodeloos over dingen die je wil veranderen, maar verander ze zelf. Is je man teveel bezig met zijn werk? Verstop zijn laptop dan een avond, en zet zijn gsm uit. Wil je 's ochtends meer avontuur in bed? Zet de wekker een half uurtje vroeger en wek hem met een opwindende kus.

NIET TE MISSEN