'Mammacafé' primeur voor Limburg

'Mammacafé' primeur voor Limburg

Seks & Relaties

'Mammacafé' primeur voor Limburg

Er was al een danscafé en een nieuwscafé, maar nu opent in Limburg ook de nieuwste soort van hippe kroegen: het Mammacafé. Het wordt een staminee voor moeders op zoek naar een bakje troost, gezelligheid en de laatste nieuwtjes over kinderen grootbrengen,... Het Limburgse Mammacafé is de vijfde in de keten.

Er komt geen tapkraan en ze hebben geen vergunning voor geestrijke dranken, maar voor het overige gaat het er in de Mammacafé ongeveer hetzelfde aan toe als in het traditionele mannencafé.

Want waarover gaat het in het Mammacafé vooral gaan? Over drinken, tiens. “Heel veel jonge moeders hebben de intentie om hun baby zo lang mogelijk borstvoeding te geven. Maar als het kind er een keertje is, geven heel veel moeders het snel op vanwege praktische redenen”, zegt Stina Van Vinckenroye, vroedvrouw en uitbaatster van het eerste Mammacafé.

Plannen

Zoals dat ook in de mannenkroeg gaat, worden in het Mammacafé grote plannen gesmeed. “Vrouwen vertellen vrouwen over hoe zij het werk met de borstvoeding kunnen combineren. Of andere tips, als het maar helpt om kinderen langer aan de borst houden”, zegt Stina. “Het is bewezen dat borstvoeding aan kinderen een voorsprong geeft. Het is dus te belangrijk om het om een praktische reden niet te doen.”

Mannen

Uiteraard moeten ook andere goede discussies in het Mammacafé mogelijk zijn. Ook mannen zijn toegelaten. “Vaders kunnen voor jonge moeders een grote steun zijn bij het geven van borstvoeding, als ze over de juiste informatie beschikken”, lacht Stina. “Die informatie krijgen ze in het Mammacafé niet alleen van de andere moeders, maar ook van de begeleidster. En als ze het allemaal wel willen weten maar er niet bij hoeven te zijn, dan kunnen ze terecht in ons virtuele Mammacafé, waar alle informatie over borstvoeding eveneens te vinden is.” Kunnen ze er bovendien ook een pintje bij drinken.


Gunter WILLEKENS

Mammacafé Hasselt, voorlopig elke derde vrijdag van de maand tussen 14.30 en 15.30u. Toegang is gratis. Bezoekers melden zich best even aan via mammacafe@live.be.
Info: 070-22.23.54.
NIET TE MISSEN