Zwangerschap is moordend voor seksleven

Zwangerschap is moordend voor seksleven

Seks & Relaties

Zwangerschap is moordend voor seksleven

Print
Vrouwen hebben gemiddeld de helft minder seks als ze eenmaal zwanger zijn. De meeste toekomstige ouders vrezen dat ze tijdens het vrijen hun ongeboren baby pijn zouden kunnen doen, en dat ze voor hersenbeschadiging bij de ongeborene zouden kunnen zorgen.

Zwangerschapsstriemen, overgewicht, en de bezorgdheid om de ongeboren baby zo goed mogelijk te laten ontwikkelen zijn bij de vrouwen de grootste seksremmers. Mannen hebben dan weer angst om de ongeboren baby met hun penis te raken tijdens een robbertje seks.

Hormonale veranderingen

"Het is een vreemde situatie voor veel koppels omdat de vrouw door veel hormonale en lichamelijke veranderingen gaan, terwijl het leven van de man gewoon verder gaat. Dit zorgt ervoor da tde relatie uit evenwicht raakt", voegt woordvoerster van TheBabyWebsite.com Kathryn Crawford nog toe.

Ook na de geboorte verbetert het seksleven van de meesten niet. Meer dan de helft van de kersverse moeders wil haar seksleven graat wat pikanter maken, en zich beter over haar 'nieuwe' figuur voelen.

NIET TE MISSEN