Onbaatzuchtige mannen zijn gegeerde partners

Onbaatzuchtige mannen zijn gegeerde partners

Seks & Relaties

Onbaatzuchtige mannen zijn gegeerde partners

Print
Onbaatzuchtige mannen hebben de meeste kans op een relatie. Bloeddonoren, en vrijwilligers blijken bijzonder gegeerd bij de vrouwen. Liefdadigheid is volgens een Brits onderzoek de beste aanwijzing dat de partner helpt bij de latere opvoeding van de kinderen, en niet van zijn verantwoordelijkheden wegloopt.

Stoere macho's, liefdevolle knuffelberen en ongekende romantici… Ze moeten het allemaal afleggen tegen de vrijwilligers. "Vrouwen hebben een ongekende voorkeur voor liefdadigheid. Ze voelen zich veiliger bij dit soort mannen", vertelt de Britse psycholoog Tim Phillips.

Maar ook mannen hebben een zwak voor vrouwen met een groot hart. Zo verkiezen mannen een vrouw die even onbaatzuchtig is als ze zijzelf. Het selectiecriterium zou door de tijd heen tot de belangrijkste relatiefactor zijn uitgegroeid.

"De karaktertrek komt bijzonder goed van pas bij de opvoeding van kinderen. Jarenlang heeft iedereen aangenomen dat onbaatzuchtig gedrag was gebaseerd op een gezamenlijk belang. Simpel gezegd: ik krab jouw rug, dan krab jij die van mij" besluit Phillips.

NIET TE MISSEN