Pannenkoekjes met bessen en verse kaas

Ingrediënten :

mgeysmans

* 400 g zelfrijzende bloem

* 1/2 eetlepel vanillesuiker

* 1 mespuntje zout

* 1 ei

* 350 ml melk

* 50 g gesmolten boter

* 120 g verse kaas (bijvoorbeeld philadephia)

* 100 g frambozen

* 100 g braambessen

* 100 g bosbessen

* 100 g aardbeien

* 140 g suiker

Bereiding :

1 Meng de bloem, de vanillesuiker, het zout in een grote kom.

2 Mix het ei met de melk en voeg dit geleidelijk en al roerende met een garde toe aan de bloem.

3 Meng tot slot de gesmolten boter door het beslag en laat het een vijftiental minuten rusten.

4 Spoel alle vruchten en laat ze goed uitlekken.

5 Bestrooi de vruchten met de suiker en zet ze op een laag vuur.

6 Laat dit een kleine 10 minuten zachtjes koken en neem de bessen van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

7 Verhit wat margarine of boter in een antiaanbakpan en bak hierin de pannenkoekjes. Voor deze pannenkoekjes neem je niet te veel beslag. Laat ze mooi dik bakken.

8 Serveer de pannenkoekjes lauw met de bessencompote en wat opgeklopte verse kaas.

Philippe van den Bulck

MEER OVER Eten & Drinken