Dood Michael Jackson groot verlies voor modewereld

De meeste mensen kenden hem voornamelijk omwille van zijn plastische chirurgie, mondkapje en excentrieke kledij. Toch was Michael Jackson ook voor de modewereld een van de grootste inspiratiebronnen. Niemand minder dan Balmain wijdde afgelopen seizoen nog een jasje aan de king op pop.

mgeysmans

Wie kent zijn legendarische witte handschoenen uit Billie Jean niet, zijn prachtige borsalinohoed die een vast attribuut uitmaakte van zijn moonwalks, de witte enkelsokken die in de jaren '90 voor een fashion statement zorgden en de voortreffelijk opgeblonken lakschoenen. Michael Jackson stak nooit onder stoelen of banken erg bezig te zijn met zijn uiterlijk. Modeontwerpers waren dan ook gek op de man. Het prestigieuze modehuis Balmain eigende zich zelfs een eigen Jackson-stijl aan. Zo lieten ze voor de lente 2009 enkele militaire jackets à la Jackson ontwikkelen, die meteen erg geliefd waren bij Beyoncé en Rihanna. Het schoenenmerk Osiris bracht dit seizoen zelfs nog enkele accessoires uit, die de Jacksonstijl moesten benadrukken.

Voor zijn laatste 'This is it'-tournee beloofde de zanger alvast iedereen te verbluffen met enkele unieke Swarovski jassen en accessoires. De dood van Michael Jackson betekent dan ook niet alleen een verlies voor de muziekwereld, ook de modewereld blijft verbluft en eenzaam achter.

MEER OVER Mode & Beauty