Magazines maken meisjes nu dikker

Magazines maken meisjes nu dikker

Mode

Magazines maken meisjes nu dikker

Print
Er mag tegenwoordig wat meer vlees aan zijn. De tijd van de graatmagere modellen is voorbij. Vogue, toonaangevend op modegebied, wil dat modehuizen dikkere modellen selecteren. Maar ze moeten ook grotere kledij ontwerpen.

Want wat de kleren die de bladen krijgen om reportages te schieten, zijn zo klein dat er alleen modellen zonder veel borsten en heupen in kunnen. En achteraf moet het dan "gezonder" en molliger gefotoshopt worden.

Absurd

Absurd, inderdaad. Maar deze trend tekent zich volgens sommige getuigenissen al een tijdje af. Alexandra Schulman, de hoofdredactrice van de Britse editie van Vogue, schreef volgens Het Nieuwsblad een boze brief naar grote modeontwerpers als Karl Lagerfeld, Donatella Versace, Stella McCartney en John Galliano.

Doorbraak

Ze wil grotere kleren, want de lezers willen geen graatmagere meisjes meer. "Denk maar niet dat oudere supermodellen als Linda Evangelista en Naomi Campbell in die kleren kunnen. Terwijl zij hele mooie vrouwelijke vormen hebben". Die brief zou wel eens voor een doorbraak kunnen zorgen.

Ook Belgische bladen als Flair en Elle schreeuwen om wat meer vlees. "Als de catwalkmodellen er te mager uitzien, worden de sleutelbeenderen, knieën, schouders en heupen gefotoshopt, vooral bij modellen in badpak. Zo zien ze er toch een stuk gezonder uit. Ik vind het dan ook fantastisch dat Vogue zo'n initiatief neemt," aldus Flair-hoofdredactrice Mie Van der Auwera in Het Nieuwsblad.

NIET TE MISSEN