Belgen schitteren op Parijse modeweek

Parijs begon zijn modeweek relatief kalm met enkele nobele internationale onbekenden. Fatima Lopes, ondertussen een vaste waarde op de Parijse catwalk, en Elisa Nalin mochten het pad effenen voor het Belgische modetalent, dat de tweede dag zijn opwachting maakte. Wij verzamelden alvast de leukste, meest ophefmakende beelden voor jullie.

mgeysmans

An en Filip Vandevorst, Olivier Theyskens en Bruno Pieters maakten de Belgische fashionista's trots tijdens de tweede modedag. Theyskens pakte uit met een oogverblindende, laatste?, collectie voor Nina Ricci. De sprookjesachtige jurken en spectaculaire platformschoenen zouden volgens insiders het begin van Theyskens solocarrière inluiden.

Pieters liet zich opnieuw inspireren door andere, nog levende, ontwerpers van de twintigste eeuw. De opvallende kubusvormen, en strenge strikken lieten ons alvast op momenten terugmijmeren aan de voorbije collecties. De rokjes en jurkjes waren alvast als vanouds kort en krachtig.

Belgen aan de macht

Vandevorst pakte uit met een legercollectie avant la lettre. Kaki vilten truien, konijnenbont en wikkeljassen deden ons terugdenken aan oorlogsmilitairen, kazernes en edelmoedige verpleegsters.

De derde en vierde dag waren een wonderbaarlijke combinatie tussen de Japans/Chinese invloeden van Hiroko Koshino, Dai Fujiwara, en Rei Kawakubo en de topkunsten van Martin Margiela, Vivienne Westwood, en Jean Paul Gaultier.

MEER OVER Mode & Beauty