Paardenstaart à la Beyoncé grote hit in Groot-Brittannië

Het strakke kapsel van Beyoncé mag voor velen dan wel op een gewone dagdagelijkse paardenstaart lijken, voor de Britten is het de nieuwste kapselhit. De strakke, gestroomlijnde paardenstaart komt de Britse kapsalons al de oren uit.

mgeysmans

"Het kapsel doet me denken aan de volumineuze haarstijl uit de jaren '80. De opbouw is zo simpel dat echt elke vrouw dit kan creëren. Wat deze paardenstaart dan zo populair maakt? Dankzij de strakheid van de haren verjongt meteen heel je look", vertelt kapper Errol Douglas.

Hoe bereik je het beste resultaat?

Wanneer je de look thuis wilt uitproberen, kan je best een avond op voorhand je haren wassen en drogen. Zo kunnen de haarschubben tot rust komen en mooi sluiten. 's Ochtends strijk je je haren nogmaals glad met een stijltang en kam je de haren lok voor lok naar achteren. Laat de voorste lokken echter onaangeroerd.

De paardenstaart moet net onder de kruin worden vastgemaakt. Daarna ga je aan de slag met je kuif. Toupeer de voorste lokken terwijl je je hoofd ondersteboven houdt. Kam vervolgens deze haren naar achteren en zet ze vast met een tweede rekkertje of met een speldje.

Werk het geheel af met een boel haarlak om alle loszittende, weerspannige haartjes gestroomlijnd te krijgen. Om een perfect resultaat te bekomen kan je de paardenstaart nogmaals stylen met de stijltang.

MEER OVER Mode & Beauty