De 10 meest afgrijselijke outfits van 2008

De 10 meest afgrijselijke outfits van 2008

Mode

De 10 meest afgrijselijke outfits van 2008

Print
2008 zit er bijna op, dringend tijd dus om de lijstjes op te stellen. Wij beginnen alvast door de 10 grootste modeflaters op te sommen.

Op de eerste plaatst steekt Anna Wintour, hoofdredactrice van het modeblad Vogue, met kop en schouders boven de rest uit. In haar pofferige middeleeuwse Chaneljurk doet ze haar figuur geen enkele eer aan, en maakt ze zichzelf bovendien ook nog belachelijk. Kortom : één grote moderamp.


Janet Jackson probeerde tijdens haar concerten progressief en vernieuwend over te komen, maar mislukte schromelijk met haar outfits. De uniformen lieten ons terugdenken aan de mislukte Star Trekafleveringen van weleer.

Op de derde plaats eindigde kersverse modeontwerper Christian Siriano. Siriano won de Amerikaanse modewedstrijd Fashion Runway, maar op de première van de Sex&The City film vergiste hij zich schromelijk in zijn kledingkeuze.

Gwyneth Paltrom liet veel fashionaddicts het voorbije jaar raar opkijken. Haar outfits waren op zijn minst gezegd vaak erg choquerend. Met haar bizarre doorschijnende diensteroutfit haalde ze alvast de vierde plaats in de rangschikking van slechtst gekleede personen van 2008, uitgevoerd door het Amerikaanse blad Time.

Chanel is niet altijd even hip. Dat bewees actrice Kate Bosworth op één van haar premières. Haar vintage Chanel zorgde voor heel wat negatieve beroering, en bezorgde haar de vijfde plaats in de rangschikking.

Zangeres Beyonce Knowles voelde zich bij een MTV-event wel erg Bonnie & Clyde. Ze trok een vamperige gangsteroutfit aan, en hoopte dat het zorgde voor een geslaagde look.


Katie Holmes, de vrouw van Tom Cruise, haalde voor geld uit te sparen zelf maar stof en garen boven, en bedacht haar eigen versie van een jumpsuit. 'Zwart en wit gecombineerd is altijd een succes bij Karl Lagerfeld' moet de actrice gedacht hebben. Spijtig voor haar scoorde haar witte jumpsuit met zwart topje al even slecht als de meeste van haar films.

Paula Abdul gelooft sterk in een extravagante jurk. Een van haar meest recente jurken had daarom een wolkerige roze sleep. Volgens sommigen geniaal, maar Time bombardeerde haar er meteen naar de achtste plaats mee.

De beruste grasjurk van Madonna kon niet ontbreken in de leest van meest afschuwelijke jurken van 2008. De Queen of pop zorgde met haar outfit wel voor heel wat jolijt bij de modecritici.

Gladiators-acteur Don Yates scheurde hoge toppen met zijn outfit op de Country Music Awards. Zijn trendy cowboyoutfit zal waarschijnlijk niet snel in een kledingwinkel verschijnen. Hij sluit met zijn overgordijnenoutfit wel de top 10 af.

NIET TE MISSEN