Stamcellen vervagen rimpels

Stamcellen vervagen rimpels

Mode

Stamcellen vervagen rimpels

Print
Plantaardige stamcellen die de stamcellen van de menselijke huid aanzetten om opnieuw in actie te schieten, het is op z’n minst verrassend te noemen. Het is de essentie van de Stem Cell Therapy van het dermatocosmeticabedrijf Clephar uit Sint-Truiden.

De nieuwste hightechbehandeling van het Belgische Clephar is de Stem Cell Therapy, die werd ontwikkeld in samenwerking met een Zwitsers labo. De basis wordt gevormd door stamcellen in meer dan één betekenis van het woord. Het gaat om stamcellen uit de stam van een appelboom. De exacte appelvariëteit wil de firma niet onthullen, maar het is een variëteit die unieke regenererende eigenschappen bevat, waardoor de vruchten zeer lang rimpelloos kunnen worden bewaard.

De plantaardige stamcellen vertragen het verouderingsproces van de stamcellen van de menselijke huid (dat begint bij iedereen ouder dan dertig). Het gevolg is dat de celdeling van de gelaatshuid van wie met de Stem Cell Therapy wordt behandeld, een boost krijgt. De huidstamcellen blijven veel langer actief en worden ook beschermd tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. Gevolg: omdat de menselijke stamcellen onder invloed van hun plantaardige neefjes opnieuw in actie schieten, verbetert de huidstructuur aanzienlijk en vervagen de minder diepe rimpels zichtbaar.

Joyce Buttiens van Pure Wellness past de behandeling toe in haar instituut. “Eventueel in combinatie met een Crystal X microdermabrasie, die een week tot tien dagen op voorhand wordt uitgevoerd. Samen met de Stem Cell Therapy kan niet, dat is te belastend voor de huid. Na de behandeling kan je je huid thuis verder verzorgen met de X-celence rejuvenating cream die ook de actieve werkstoffen bevat, zodat je de komende weken nog een aanzienlijke verbetering opmerkt.”

Getest:

“Niet alleen de effectiviteit van de werkzame stoffen is bij deze behandeling belangrijk, maar ook het gevoel van welbehagen dat wordt overgebracht door de manier van werken”, zegt Joyce, en dat zal blijken het komende uur. Mijn gezicht wordt eerst gereinigd met Influxions Cleansing Mousse van Clephar, een heel fris aanvoelend product. Daarna volgen de twee peelings.

De eerste heeft een typisch korrelige structuur, de tweede is smeuïg. De massage die bij het inwerken hoort, werkt zonder twijfel relaxerend. Even word ik tot de realiteit teruggeroepen door de wasepilatie van mijn wenkbrauwen, maar dat duurt maar even. Na een verfrissende spray lotuswater die mijn poriën weer sluit, is het al tijd voor de volgende massage van hals, decolleté en gelaat met het kaviaarextract dat voedend en herstellend werkt.

Vervolgens legt Joyce het collageenmasker met kaviaar op mijn gezicht en terwijl dat inwerkt, krijg ik er nog een voetmassage bovenop. Ik was gewaarschuwd dat het masker een tintelend, prikkelend gevoel op mijn huid zou kunnen veroorzaken, maar dat valt reuze mee, ik voel nauwelijks iets. Het fijnste deel van deze behandeling komt voor mij aan het einde: het inmasseren van de stamcellen met de staafjes bergkristal, heerlijk koel en ontspannend. Joyce sluit af met de X-cellence SCT-rejuvenating cream en ik krijg nog een toetje met klasse: een glas champagne en een kaviaarhapje.

Conclusie:

De huid van mijn gezicht ziet er duidelijk fris en strakker uit en voelt ook heel aangenaam aan. Het wellnessgehalte van deze behandeling is heel hoog. Eén minpuntje: ik merk onderweg naar huis dat in de haargrens rond mijn gezicht heel wat restjes van de producten achtergebleven zijn. Vervelend, maar opgelost door snel m’n haar te wassen. Voor de rest: een aanrader.

Prijzen: Stem Cell Therapy 110 euro; Crystal X microdermabrasie 110 euro; X-cellence dag- en nachtcrème van Clephar 108 euro.


Tekst: Leen DE MOOR Foto’s: Karel HEMERIJCKX Bron: Magazine

NIET TE MISSEN