Lizy Hurley nieuwe gezicht van omstreden bontproducent

Lizy Hurley nieuwe gezicht van omstreden bontproducent

Mode

Lizy Hurley nieuwe gezicht van omstreden bontproducent

Print
Het Britse ex-model Liz Hurley is het nieuwe gezicht van het Amerikaanse bonthuis Blackglama. Niet zo spectaculair ware het niet dat de modellen van Blackgama geviseerd, en soms zelfs gestalkt worden door dierenactivisten.

Gisele Bündchen poseerde in 2002 voor Blackglama, en moest zich kort nadien noodgedwongen excuseren. Haar optreden had dierenrechtenactivisten zo kwaad gemaakt dat ze massaal haar shows begonnen verpesten. Ook Elizabeth Taylor, Marlene Dietrich, en Judy Garland kregen het zwaar te verduren na hun publiekelijke optreden voor de bontfabrikant.

De dierenrechtenactivisten reageren voorlopig nog erg verdeeld. Andrew Tyler, hoofd van Animal Aid, reageerde gelaten op Hurley's optreden. "Dit toont aan hoe moeilijk Blackglama het heeft om Hollywoodsterren van de A-klasse te overhalen. Hurley is een triviaal en louter decoratief figuur", aldus Tyler.

Het Peta reageerde dan weer uiterst verbolgen. "Het is schokkend dat zij geld binnenrijft om huiden van nertsen te dragen die worden gestroopt wanneer ze amper zes maanden oud zijn. Er is fantastisch mooi nepbont op de markt, en er is dan ook geen enkel excuus om echt bont te dragen. Haar garderobe is nu zo dood als haar filmcarrière", besluit de dierenrechtenorganisatie.

NIET TE MISSEN