Glamoureuze nagels in een handomdraai

Je look is pas helemaal geslaagd als je nagels schitteren. Toch is het niet altijd even simpel om snel en makkelijk die perfecte nagels te creëren. Wij zetten alvast enkele tips op een rijtje om glamoureus het nieuwe jaar in te stappen.

mgeysmans

Nagellak kan je nagels doen verkleuren, en ze ruw en stug maken. Gebruik daarvoor steeds een goede nagelvijl om het oppervlak terug glad te maken, en breng steeds een doorschijnende basislaag aan. Met een doorschijnende nail hardener sla je bovendien twee vliegen in één klap: je nagels zijn ijzersterk, en verkleuren niet.

Neem je tijd. Nagels lakken is nu eenmaal geen supersnel karweitje. Ben je het eerder een ongeduldig type? Koop een nagellak die droogt in enkele seconden, en doe hem op voor het slapengaan. Geen paniek als je buiten de lijntjes kleurt, de volgende ochtend is de overbodige nagellak als sneeuw voor de zon verdwenen. Wil je het droogproces nog wat versnellen? Laat je nagels dan enkele seconden aan de lucht drogen en houdt ze vervolgens een minuut onder koud water.

De nagellakstickers van Sephora: lekker makkelijk en simpel.

Om een net en egaal resultaat te bekomen lak je best enkele verticale lijntjes naast elkaar. Laat daarbij de zijkanten van je nagels transparant, zo lijken je nagels langer en slanker, en voorkom je bovendien een hoop nodeloos geknoei met dissolvant.

Om je nagels langdurige glans te geven, eindig je best met een transparante en glanzende topcoat. Zo moet je na enkele dagen enkel een nieuw transparant laagje aanbrengen om je nagels terug te doen schitteren.

Hou je het liever zo simpel en makkelijk mogelijk? Dan zijn de Nail Patches van Sephora jouw ding. De 'stickernagellak' is verkrijgbaar in alle trendy kleuren, en moet simpelweg op je nagels geplakt worden, waar hij vervolgens 10 dagen blijft zitten.