Creëer je eigen perfecte kaaklijn

Creëer je eigen perfecte kaaklijn

Mode

Creëer je eigen perfecte kaaklijn

Print
De antirimpelcrèmes vliegen de deuren uit en kleinere plastische ingrepen om je rimpels tegen te gaan lijken de normaalste zaak van de wereld. Tijd voor iets nieuws moet de beautysector gedacht hebben. Zij introduceerden het nieuwste complex voor alle vrouwen: de slappere kaaklijn.

Raden naar iemands leeftijd wordt alsmaar moeilijker. Vrouwen smeren er massaal op los om de rimpeltjes tegen te gaan, en kopen speciale make-up om hun teint frisser en jonger te laten overkomen. Maar iedereen lijkt één belangrijk gezichtsonderdeel te vergeten: de kaaklijn. De slapheid of strakheid van de huid rondom je kaken maakt of kraakt je jongere uiterlijk. Wij zetten vier tips op een rijtje om jouw gezicht nog helderder te maken.

1) Ontharen

Kleine babyhaartjes op je kin en kaaklijn vertroebelen de glans van je gezicht, en blokkeren de lichtinval. Hierdoor gaat je kaaklijn minder recht en helder lijken. Een maandelijkse grondige waxbehandeling geeft je terug die begeerde uitstraling van weleer.

2) Het perfecte kapsel

Vraag aan je kapper rekening te houden met de vorm van je kaken. Niet elk kapsel flatteert namelijk je gezichtscontouren. Zo schuwt Jennifer Aniston alle korte coupes, omdat dat haar gezicht rond en vormeloos zou maken.

3) Make-up

Een vleugje make-up kan wonderen doen. Smeer wat foundation onderaan je kin en werk naar buiten toe tot aan de kaaklijn. Zorg hierbij dat de foundation net een tikje gekleurder is dan je gewone dagpoeder, en creëer een subtiele overgang tussen de twee.

4) Gezichtsfitness

Zoals alle andere spieren in ons lichaam kunnen we ook onze gezichtsspieren elke dag trainen. Zij zorgen ervoor dat je gezicht rimpelloos en strak blijft. Voor een strakkere kaaklijn: steek de tong in een punt zo ver mogelijk naar buiten, en trek ze daarna weer terug. Herhaal deze oefeningen 10 tot 20 keer per dag zowel 's ochtends als 's avonds.

NIET TE MISSEN