Dedecker pleit voor economische boycot Israël

Dedecker pleit voor economische boycot Israël

Dedecker pleit voor economische boycot Israël

Print
Het Israëlische leger heeft het scheepskonvooi Freedom Flotilla, dat met hulp onderweg was naar de Gazastrook, beschoten in internationale wateren. "Met deze actie toont Israël aan dat het de wurgende blokkade van de Gaza-strook desnoods met brutaal geweld tegen internationale inmenging zal handhaven." LDD pleit voor een onmiddellijke opheffing van de blokkade van de Gaza-strook.

”De blokkade verwoest nu al jarenlang het broze economische weefsel van de Gaza-strook en heeft er de grootste openluchtgevangenis van de wereld van gemaakt", zegt LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker. "De schrijnende humanitaire toestand en de totale afwezigheid van elk perspectief is de rechtstreekse voedingsbodem voor het extremisme van Hamas. De blokkade moet worden opgeheven en vervangen door een VN-missie die de handelswaar controleert op wapensmokkel.”

Economische boycot

Als Israël niet ingaat op het voorstel om de blokkade van de Gazastrook op te heffen, wil LDD dat Europa economische sancties treft.

Jean-Marie Dedecker: “Israël is een bevoorrechte economische partner van de Europese Unie. Nochtans gijzelt het Israëlisch conflict al meer dan een halve eeuw de ganse wereld op politiek en economisch vlak, met de ene petroleumcrisis na de andere als gevolg, en het exporteert bovendien terreur. Een simpele economische boycot heeft Zuid-Afrika destijds op de knieën gekregen en zou voor Israël dezelfde weg naar vrede betekenen.”

MEEST RECENT