Tom Waes ontvangt gouden plaat voor 'Dos cervezas'

Print
Het succes van 'Dos cervezas' duurt voort. De schlagerhit die Tom Waes maakte voor het Eén-programma 'Tomtesterom' ging ondertussen 10.000 keer over de toonbank en is daarmee goed voor een gouden plaat. Tom Waes kreeg de plaat maandag uit handen van Marcel Vanthilt, tijdens de eerste aflevering van 'Villa Vanthilt'.

Tom Waes bedankte het publiek voor zijn gouden plaat met een optreden op het Kolonel Dusartplein in Hasselt, waar 'Villa Vanthilt' de volgende vijf weken kampeert. Het was zijn eerste muzikale televisieoptreden sinds de lancering van het nummer.

'Dos cervezas' ontstond toen Tom Waes voor het programma 'Tomtesterom' de uitdaging aanging om schlagerzanger te worden. Al snel werd duidelijk dat het nummer hitpotentieel had. Er ontstond een hype op het internet, met een clip die ondertussen al meer dan driehonderdduizend keer bekeken werd op YouTube.

Vorige week steeg 'Dos cervezas' naar de eerste plaats in de Ultratop en haalde het als eerste schlager ooit De Afrekening op Studio Brussel. En nu ontving Tom Waes een gouden plaat, voor maar liefst tienduizend verkochte singles.

Grap

“Het is en blijft moeilijk te geloven”, zegt Tom Waes. “Wat begon als een grap, lijkt na amper twee weken stevig op weg om een echte klassieker te worden. Ik kan de straat niet meer op of mensen beginnen 'Dos cervezas' te zingen. Als ik vijf eurocent zou krijgen per keer dat mensen mij erover aanspreken, was ik binnen."

"En nu krijg ik ook nog eens een gouden plaat, waarvan ik tot vandaag dacht dat alleen echte zangers er aanspraak op maakten. Onvoorstelbaar! De plaat krijgt zeker een ereplaats bij mij thuis. Aan een grote witte muur trouwens, waar nog genoeg plaats is voor meer gouden platen.”

MEEST RECENT