Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update dinsdag 1 juni 6u

Vanochtend hangt er op vele plaatsen nevel en lokaal zelfs dichte mist. De zon zal toch wel wat moeite ondervinden om dit vocht weg te branden maar uiteindelijk zou ze daar toch overal in moeten slagen.

In de loop van de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe en tegen de avond kan het ook wat gaan regenen. Veel neerslag zit er voor Limburg waarschijnlijk niet meer in. Onder de opklaringen kan het in de vroege namiddag wel een dikke 20°C warm worden.

Woensdag loopt de temperatuur op van een graad of 8 in de ochtend tot ongeveer 21°C in de namiddag. Lokaal in de Kempen kan het nog wat warmer worden. Het blijft overal droog met veel ruimte voor de zon en er zal een zwakke tot matige noordenwind waaien.

Donderdag zit er al 23 tot 24°C in en vrijdag halen we gemiddeld in Limburg een zomerse 25°C. Het blijft daarbij overal droog met veel zonneschijn. Donderdag waait er nog een matige noordoostenwind maar deze valt tegen vrijdag nagenoeg volledig weg.

Ook zaterdag is het meestal zonnig met zomerse temperaturen tussen 27 en 29°C bij een zwak windje uit noordoostelijke richting. Namiddag zouden er wat stapelwolken kunnen groeien maar het blijft overal droog.

Zondag blijft het warm met maxima tussen gemiddeld 27 of 28°C en misschien wel 30°C in Kleine Brogel. Die 30°C staat of valt met de timing van onweersbuien die we toch wel mogen verwachten in de loop van de namiddag of avond.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN