Wonen

Good Design Awards voor Loewe

Print

Good Design Awards voor Loewe

Maar liefst twee complete Loewe TV-families, Loewe Art SL en Loewe Connect, zijn onderscheiden met de gerenommeerde internationale Good Design Award 2009 van het "Chicago Athenaeum, Museum of Architecture and Design". Het museum kreeg honderden inzendingen voor deze designprijs uit meer dan 40 landen wereldwijd.

De onafhankelijke designjury waardeerde vooral de uitstekende prestaties voor design van de superplatte Loewe toestellen. Het ontwerp voor de Loewe Art SL komt van Phoenix Design uit Stuttgart en de Loewe Connect werd vormgegeven door Design 3 uit Hamburg.

"Minimalistisch design in combinatie met innovatieve techniek was altijd al een kenmerk van het premium merk Loewe. Zowel bij de Loewe Art SL als bij de Loewe Connect is ons deze tijdloze design-taal bijzonder consequent gelukt", benadrukt Loewe bestuursvoorzitter Frieder C. Löhrer. Door uitstekende beeld- en geluidskwaliteit, gecombineerd met de integratie van alle noodzakelijke componenten in de Loewe Art SL, wordt televisiekijken puur plezier. De generatie televisietoestellen Loewe Connect heeft een nieuw tijdperk van digitaal entertainment ingeluid, want ze zorgen voor de perfecte en eenvoudige verbinding van de meest uiteenlopende media. De Flat-TV Connect is sinds zijn marktintroductie al meerdere keren bekroond en door de pers o.a. geprezen als de „meest veelzijdige televisie ter wereld“.

De Good Design Award wordt al sinds 1950 door het Museum of Architecture and Design uitgereikt. Tot de oprichters van de designprijs behoren o.a. bekende designerpersoonlijkheden zoals Eero Saarinen en Charles en Ray Eames.

NIET TE MISSEN