Wonen

Van keuken tot architectuur van de leefruimte

Print

Van keuken tot architectuur van de leefruimte

Bulthaup geeft invulling aan de droom van architecten en vormgevers. Die willen niet alleen meubels ontwerpen maar ook iets meegeven van hun eigen houding, hun persoonlijke visie op de leefwereld. bulthaup heeft in zijn 60-jarige bestaansgeschiedenis voor tal van innovaties gezorgd die getuigen van een perfect samenspel van architectuur, precisie en innovatie.

Het merk bulthaup staat voor een architectuur van de leefruimte die de grenzen van de keuken achter zich laat en internationaal de norm zet. Bij bulthaup voelen mensen zich thuis die geen compromissen sluiten, die een hoogwaardig product kiezen waar doelmatige vorm, materiaalgebruik, precisie, kwaliteit en tijdloze originaliteit in evenwicht zijn.

De laserrand: de kunst van de naadloze perfectie

Bij het ontwikkelen en produceren van nieuwe producten heeft bij bulthaup de kwaliteit van meet af aan bovenaan gestaan. Binnen die filosofie past ook de technologie die bulthaup toepast bij de randbewerking van laminaatfronten. Het gaat om een voor bulthaup gepatenteerde lasertechniek die uniek is in de wereld. De nieuwe techniek maakt perfecte randen mogelijk, volkomen naadloosalsof, het front uit een stuk laminaat is 'gegoten'. Bij bulthaup komt het principe van de naadloosheid op veel plekken terug: bij het bulthaup monoblock in laminaat en roestvrij staal en bij de spoelunit, die met behulp van deze techniek naadloos in het rvs werkvlak is geïntegreerd. Maar ook bij de afwerking van de roestvrijstalen fronten.

Architectuur van de leefruimte: de nieuwe sculpturale kasten van bulthaup b3 In de jaren '60 kwam in de Verenigde Staten het minimalisme op, een compleet nieuwe kunstrichting, met Donald Judd als een van de belangrijkste representanten. In zijn streven naar abstractie en 3-dimensionaliteit maakte Judd van industriële materialen objecten met een strakke, zuivere vorm. Een spel van open en gesloten volumes, van binnen en buiten, materialiteit, licht en schaduw, resulterend in een fascinerende wisselwerking tussen object en ruimte. Geïnspireerd door die ideeën ontwikkelde bulthaup voor b3 nieuwe hoge kasten. Opvallend is hun kubusachtige, volkomen naadloze uitvoering en hun sculpturale uitstraling. De hoge kasten van bulthaup b3 zijn te beschouwen als een stevig architectonisch statement zonder compromissen en zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit. Het speciaal voor de nieuwe kasten ontwikkelde mechaniek zorgt ervoor dat de deur na opening schuin de kast in glijdt en het interieur van de kast zichtbaar wordt - met alle elektronische apparatuur, schuifelementen en lades.

De lade-indeling: ordening om van te genieten

Bulthaup b3 verzet met de nieuwe lades en uittrekelementen de bakens wat betreft combinatiemogelijkheden, functionaliteit en technische perfectie voor de inrichting van kasten en lades. De nieuwe indelingen bieden intelligente en veelzijdige oplossingen die de gebruiker zelf naar eigen inzicht en voorkeuren kan samenstellen en aanvullen.

De nieuwe lade-indeling is een lust voor oog en handen door het gebruik van massief hout en robuust aluminium. De ladekasten en uittrekelementen maar ook lades en uittrekelementen binnenin zijn uitgevoerd in eiken en notenhout met zwaluwstaarttechniek. De voor bulthaup kenmerkende modulaire en functiegerichte indeling garandeert een geordend, overzichtelijk geheel. Voor een optimale indeling van de vakken zijn er ergonomisch gevormde opbergbakken gemaakt van eiken- of notenhout. Handig om bestek in te bewaren. De inlegmatjes en bestekbakken van linoleum voorkomen dat keukengereedschap en bestek gaan schuiven. Messenblokken, porseleinschalen, aluminium rolhouders alsmede houten inzetelementen voor flessen en specerijenpotjes vormen een handige aanvulling op het assortiment.

De nieuwe bulthaup producten vindt u internationaal bij een selecte groep bulthaup partners.

NIET TE MISSEN