Wonen

Strijk met stijl

Print

Op zoek naar een niet-alledaagse strijktafel? Brabantia brengt ‘LOVE/Ghent’ op de markt, het winnende ontwerp van de internationale designwedstrijd ‘Strijk met stijl’. De Nederlander Joran Van der Haar ziet zo zijn ontwerp in heel Europa op strijktafels prijken.

De wedstrijd ‘Strijk met stijl’ van Brabantia was een absoluut succes. Meer dan duizend deelnemers uit vier verschillende landen (België, Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk) ontwierpen een verrassende strijktafelhoes. Uiteindelijk ging de Nederlander Joran Van der Haar met alle eer strijken. Als internationale winnaar kreeg hij 2.500 euro prijzengeld en ziet hij nu ook zijn persoonlijke hoes in productie gaan.

De strijktafelovertrek ‘LOVE/Ghent’ neemt je mee naar een figuratieve wereld vol verbeelding en liefde. De jonge designer liet zich inspireren door een citytrip met zijn vriendin naar Gent. “Een prachtige cultuurstad. Mijn idee voor de strijktafelovertrek is ontstaan na het zien van de Gentse draak op het belfort, de Middeleeuwse tekeningen uit de crypte van de Sint-Baafskathedraal, de graffiti in de Werregarenstraat én de Duvels die ik dronk in ’t Galgenhuisje…“

De kleurrijke strijktafelhoes – die in limited edition wordt uitgebracht met een zwarte strijktafel – ligt vanaf april 2010 in de winkels. Met deze tafel haal je niet enkel design maar ook strijkcomfort in huis dankzij een ruim strijkoppervlak van 124 x 38 cm. Met 10 jaar Brabantia-garantie.

Communication Manager Anne Slaats: “We hopen dat het opvallende ontwerp van Joran het strijkleed in heel wat huishoudens zal verzachten. ‘Strijk met stijl’ was een succesvolle wedstrijd, de vele enthousiaste reacties hebben ons aangenaam verrast. Een van onze ambities was om de creativiteit te stimuleren. Als we de inzendingen bekijken, zijn we daar zeker in geslaagd!”.”

NIET TE MISSEN