Minderjarige overvallers spoorloos na vrijlating door plaatsgebrek

Minderjarige overvallers spoorloos na vrijlating door plaatsgebrek

Minderjarige overvallers spoorloos na vrijlating door plaatsgebrek

Print
Twee jongens van 16 en 17 jaar die vorige week werden vrijgelaten bij gebrek aan plaats in een jeugdinstelling, zijn verdwenen.

De twee minderjarigen uit Luik en Seraing pleegden vorige week donderdag een overval op een Delhaize in Munsterbilzen. Een van de winkelbedienden kreeg daarbij een klap op het hoofd met de kolf van een pistool. De overvallers probeerden daarna een auto te carjacken, maar konden uiteindelijk ingerekend worden.

Ze hadden in het Luikse een zwarte VW Lupo gestolen om mee naar Bilzen te rijden. Na de mislukte overval op de Delhaize sleurden de minderjarigen - vermomd met bivakmutsen - een moeder uit haar auto. Ook dat mislukte, want de beenhouwer van de Delhaize was hen te snel af.

De slager van de supermarkt kon de 17-jarige in bedwang houden tot de politie er was. Hij kreeg hulp van de dochter van de Delhaize-uitbaters. Zijn kompaan, de 16-jarige Luikenaar, kreeg de gestolen vluchtauto niet meer aan de praat, waardoor ook hij enkele uren later kon worden ingerekend door de politie.

Het parket en de politie zijn op zoek naar de twee jongeren, die al bekendstonden voor diefstal met gebruik van geweld en overvallen.

MEEST RECENT