Justine Henin uitgeschakeld op Roland Garros

Justine Henin uitgeschakeld op Roland Garros

Justine Henin uitgeschakeld op Roland Garros

Print
Samantha Stosur (WTA 7) heeft zich ten koste van Justine Henin (WTA 23) geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros. De Australische versloeg Henin in drie sets.

Bekijk de foto's in dit album

Henin won de eerste set nog met 2-6. Stosur haalde vervolgens sets twee (6-1) en drie (6-4) binnen. Het gaat om Henins eerste nederlaag op Roland Garros sinds 2004. Ze verloor toen van de Italiaanse Garbin.

"Ik heb nog veel werk voor de boeg", aldus Henin achteraf. "Misschien waren mijn verwachtingen te hoog en de druk te groot. Nu sta ik weer met beide voeten op de grond."

"Ik ga nu twee dagen rusten en dan ga ik er weer tegenaan. Het is nu tijd om te vechten en karakter te tonen. Hoe mijn voorbereiding op Wimbledon er uit zal zien, is nog niet beslist. Feit is dat er nog heel wat bijgeschaafd moet worden. Ik wil Wimbledon winnen, maar dat zal dit jaar misschien wel nog niet gebeuren. We proberen gewoon zo ver mogelijk te komen."

Stosur stoot door naar de kwartfinales. Ze neemt het daarin op tegen Serena Williams. De Amerikaanse klopte de Israëlische Shahar Peer in haar 1/8e finale met tweemaal 6-2.

Meer sportnieuws